diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Jeg har som mål å høste noe fra hage eller skog hver dag i august. Tror jeg har litt samlemani, og i dag ble det ingredienser til salat! 😄
Det er nyderlig vær, så derfor planlegger vi grilling på stranda i Helstøa. Jeg går ut i hagen og samler ingredienser til en fargerik salat: Gulrotgress, Salat, Reddiker, Glattbladet Persille, Dill, Timian, Gulrot, Ruccola- blomster og nye Ruccola blader. Til dressing lager jeg en blanding av Crème Fraîche, Tomatpuré, Govt Pepper og Madonsalt. Det smaker nyderlig til salaten.
Vi tok også opp nypoteter, og under 2 potetris var det over 40 småpoteter. Mandelpotetene koker jeg i 12 minutter, og tar de opp akkurat for sent. Over de sprengte potetene krydrer jeg med hjemmelaget krydder med Løpstikke, Persille, Timian og Salt. Så rører jeg inn Oliven og Olivenolje som mannen min har krydret med blant annet Basillikum og Hvitløk.
Så kom det en kraftig vind, og det ble grilling i naboens hage i stedet for på stranda. Kjempekoselig det òg😊.
* Her er det været som bestemmer hva vi gjør! *
Vill-Karven er moden nå, og jeg har sikret meg nok til hele neste års bruk. Karven finner jeg langs en landevei uten biltrafikk.Visste du forresten at Karve er ett av få krydder som faktisk blir mer smaksrik etter et års lagring.
Ja, jeg har funnet noen høye, tykke stilker og prøver å finne ut hvordan man kan lager garn av barken på Brenneslestilken. Jeg har også lagt noen stilker til Røyting, for å få bort mere av det grønne belegget på fibrene.
Jordbær fra hagen plukker jeg hver tredje dag. I år har jeg lært at det lønner seg å plukke dem inn når de har fått bare litt rødfarge, for da blir ikke bærene til sneglemat. Inne modner jordbærene i løpet av et døgn.
Dillen fra hagen er ferdig tørket. Den oppbevarer jeg på glass og lar den stå mørkt. Vi gleder oss til fiskeretter og sauser med dette smaksrike krydderet.
Brennesleblader og rakler har jeg tørket og nå fått pakket. Bladene bruker jeg til hårskyllevann, te og farging.
Siste kommentarer