diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Del 7 – Hvor iallverden ble det av august? Nå er det midt i september alt! Jeg elsker august og september. Det er så mye som kan sankes, både i hagebruket og utenfor hagen. Her skriver jeg litt om noe av hagestellet; Grønnsaker, Hagebær og Frøsanking.
Gulroten trives godt under plasten. Den gir ly og varme til jorden. Du kan lese om hvordan jeg lager hulleplasten i Del 3, og hvordan jeg sår i Del 4.
Den løse kalksandjorda gir fine gulrøtter.
Det er bare herlig å kunne gå ut å ta opp ferske poteter til middagen.
Glattbladet persille er mildere på smak enn Kruspersille. Jeg bruker den mye som krydder.
Nå er det tid for å høste Persillen. Når den er tørket kan jeg bruke den i et blandingskrydder som heter Persillade.
Jeg legger den i tørka i 5 -6 dager. Det er viktig at stilken også blir helt tørr.
Det er lett å rense stilken vekk fra bladene når den er helt tørr. Noe legger jeg på glass, og resten vakumpakker jeg. Den skal lagres mørkt og tørt. Da holden fargen seg fin og tørr.
Persille er 2-årig. Jeg her spart et lite plantefelt, for å prøve å produsere frø til neste år. Resten av feltet graver jeg opp og fyller med Bokasji.
Dill er ettårig, en jeg vet ikke om frøene blir modne nok før jeg må reise fra hagebruket. Skal prøve å plukke inn buketter og henge til tørk inne, så får vi se til neste år.
Kamille
Siste rest av Kamillen plukker jeg med stilk, så grovrenser jeg blomstene og får hundretusen frø.
Siste kommentarer