I dag var det 20 grader C på Nordnesøy ved polarsirkelen. Plantene gror så vi kan se forskjell for hver dag som går. Jeg har tatt et overblikk over spirer i hagen denne vårdagen 19. april. Som vanlig satser jeg mest på spiselige vekster. Det er så utrolig gøy å bidra til egen «matauke».
Gressløk
I dag spiste vi potetmos med nydelig gressløk fra hagen. Dette er en spesielt kraftig sort gressløk.
Jordbær
Sørpå var det tele i jorda når vi reiste nordover, men jeg klarte likevel å skrape opp noen utløpere som jeg hadde plantet der i fjor. På Nordnesøy var det ikke tele i jorda.
Rabarbra, rips og solbær.
Jeg fjerner alle greiner som henger nedover i kantene, for da blir det enklere å klippe gresset under buskene. Både rabarbraen og bærbuskene trenger gjødsel nå.
Det spirer og gror
Så frø, dill og glattbladet persille
Fordel jord utover på såbrettet.
Vann forsiktig men godt.
Dryss frøene fra en hel frøpakke utover.
Dryss og fordel jord over og klapp litt forsiktig på jorden.
Når frøene spirer, etter en uke eller to, flytter jeg kassene til et solrikt sted.
Sukkererter, kamille og løpstikke (kjærlighetsurt).
Navnet Løpstikke kommer fra det tyske navnet Liebstöckel. Så egentlig er det en kjærlighetsurt. Den kalles også noen steder for Maggiurt, på grunn av den buljonglignene smaken.
Siste kommentarer