Berits deilige Spinatsufflè er svært enkel å lage

I år (2024) har jeg dyrket Spinat på Nordnesøy for første gang. En fantastisk plante å dyrke, for den har lite skadedyr og gir god avling. Allerede nå har jeg planer om å dyrke mye mer spinat til neste år. Spinaten bruker jeg i salater, til Spinatsuppe og til å lage Berits deilige og sunne Spinatsufflè.

Oppskrift Spinatsufflé

Til 5-6 personer

Ingredienser

350 g Spinat

1,5 dl KremFløte/melk og 1 dl Kremfløte

1ss mel

1ss smør/ olje

1/2 dl majones

6 egg

2 dl revet ost

Salt og Pepper

Krydder etter smak

Slik gjør jeg:

Stek Spinaten i en gryte med 1 ss Smør eller Olje. Når Spinaten har falt sammen tilsettes 1 ss mel utrørt i 1,5 dl melk/fløte. kok opp og krydre med litt Salt og Pepper.

1/2 dl Majones røres sammen med 1 dl Kremfløte. 6 Egg piskes lett og blandes med fløteblandingen. 2 dl finrevet Ost røres inn, krydre etter smak.

Steking:

Bre Spinatstuingen ut i en godt smurt ildfast form og hell det øvrige over.

Stekes 40-45 minutter i 180°C

Aller best varm, men er deilig kald også!

Spinatsufflé dandert med røkt laks

Her er Spinatsuffléen servert med Brødskive, Salat, Røkt Laks, Tomat og Ny-Poteter med Trøffeltangsalt.

Spinatsufflé passer også godt til spekemat eller røkt skinke!

Slik fikk jeg oppskriften på Spinatsufflé

Her er bilde av oppskriften med Spinatsufflé

Sommeren 2007 fikk vi besøk på Nordnesøy av mor og hennes venninne fra 1950-tallet, Berit M.M. Det var en uke med nyderlig vær, og vi koste oss med masse god mat og drikke. Jeg tror vi spiste ute på verandaen nesten hver dag, og soling ble det også tid til. En av dagene lagde Berit denne Spinatsuffléen. Jeg fikk oppskriften på et ark, og den har ligget som et løsark i oppskriftboka mi siden da.

Til neste år skal jeg dyrke masse Spinat, slik at jeg kan lage denne retten flere ganger!

Vel bekomme! Prøv den!

error: Content is protected !!