diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
I denne oppskriften viser jeg deg tre gode triks for å få en deilig og saftig Eplekake. Her steker jeg den i en form som er 28 cm i diameter. Jeg foreslår å bruke Havremelk (Barista) i oppskriften, men du kan også bruke Kumelk eller rett og slett bare vann.
200 g romtemperert melkefri Margarin
200 g Sukker
3 Egg
1 dl Havremelk
230 g Hvetemel
2 toppede ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
6-7 epler = ca 500 g ferdig renset for skall og kjernhus
4 gode ss Sukker
1 ss Kanel
Rør Smør og Sukker godt sammen.
Ha så i Egg, et av gangen og rør det godt inn før du har neste Egg oppi røra.
Visp inn Melk vekselvis med siktet Hvetemel blandet med Bakepulver og Vaniljesukker .
Brett til et bakepapir i en form som måler 28 cm, og fordel røra jevnt I formen.
Sett stekeovnen på
180 ° C
1 Skrell Eplene og fjern kjenehusene. Del Eplene i biter ca 1 cm ×2 cm. Ha bitene i en bolle og bland de godt med 4 ss Sukker og 1 ss Kanel. Fordel eplene over deigen, og trykk de godt ned i røra.
2 Legg 4 skiver Smør på toppen før du setter den i ovnen. Bruk gjerne osteskjærer.
3 Langtidsstek Eplekaken slik: 15 min på 180°C 25 min på 200 ° C, luft ut ovnen og la kaken hvile i 5 min før du tar den ut.
I hagen vår i Sarpsborg står et gammelt epletre. Det er hult i stammen. Ingen kan fortelle oss hvor gammelt det er. Hvor gammelt kan et epletre bli? Kan det ha blitt plantet på den tiden huset ble bygd, for over hundre år siden?
For rundt 10 år siden gav treet oss bare bittesmå epler, fulle av mark og skurv. De siste årene har jeg gjødslet rundt treet, og det har gitt resultater. Nå gir treet igjen store friske vinterepler, som gir mange gode eplekaker og deilig eplesyltetøy.
Siste kommentarer