Verdens Beste *Drømmen*

s Verde

Denne kaken har mange navn; Verdens Beste, Drømmen, Kvæfjordkake m.m. Dette er svigermor Ruth’s oppskrift, og den er veldig god. Oppskriften er til en stor langpanne, ca 35 cm × 40 cm, og den er enkel å lage. Bare følg oppskriften!

Under oppskriften har jeg skrevet inn Melkefritt alternativ til ingredienser og i tillegg har jeg skrevet litt om bakgrunnshistorien til denne deilige kaken.

Verdens Beste ingredienser og oppskrift:

Deigbunn:

250 g Sukker og

250 g Margarin – Røres hvitt

7 Eggeplommer – Røres inn, en og en.

250 g Hvetemel og

2 ts Bakepulver siktes og blandes inn vekselvis med

5 ss melk.

Legg bakepapir i en langpanne, og smør det med smør og dryss litt mel oppå. Deretter smører du deigen jevnt utover I langpannen.

Marengs-topp:

7 Eggehviter og

240 g Sukker piskes stivt. Marengsen legges utover i topper.

100 g Mandler grovhakkes og strøs over.

Stekes på 165° C i ca. 35 minutter.

Dra kaken forsiktig over på en rist til avkjøling.

Fyll:

En pakke 5 dl Romkrem eller Vaniljekrem, blandes forsiktig med ca 1,5 dl pisket kremfløte.

1 ts vaniljesukker ( kan sløyfes)

Del Verdens Beste i to, legg på fyllet og legg til slutt den andre delen over.

Når kaken er avkjølt kan du legge den over på et stekebrett og dele kaken i to. Løft en kakedel over på et fat og legg fyllet på toppen, så løfter du den andre delen oppå fyllet.

Tips! Bruk 3 stekespader til å løfte med, og det er enklest å være to som løfter.

Melkefri Verdens Beste

Det går fint å lage Verdens Beste melkefri og jeg foreslår følgende ingredienser:

Melkefri Margarin

Havremelk 4 spiseskjeer.

Til fyll kan du piske 5 dl Vaniljevisp og blande det med 2 dl pisket Gryr kremfløte.

Historien bak Verdens Beste

Hulda Lindberg Ottestad drev Café Alliance i Harstad sammen med søsteren sin. Midt på 1930 tallet kjøpte hun 2 oppskrifter for 200 kroner av en dansk konditor. Den ene kaken het Kongekake, men mandler var svært dyrt på den tiden så derfor endret hun oppskriften noe for å tilpasse den til lettere tilgjengelige råvarer. Den nye kaka fikk først navnet Kvæfjordkake, og har senere fått mange andre navn blant annet Drømmen og Verdens Beste.

I 2002 ble denne kaken kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Les mer på Bakehuset

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!