Vestlandslefse uten melk, kjempegod tjukklefse

Her er oppskrift på en godt utprøvd Tjukklefse / Vestlandslefse uten melk. Passer for melkeprotein-allergikkere og andre som ikke tåler melk.

Ingredienser til Melkefri Vestlandslefse, tjukklefse

Denne oppskriften gir 16 stk. Vestlandslefse. De stekes midt i ovnen, 5-6 min på 180-200°C

Ingredienser

1 kg Hvetemel

2 kopper Sukker ca 200 g

3 ss Hjortetakk

220 g melkefritt Smør

2 gode ss lys Sirup

3 dl Gryr Matfløte

1 pk (200ml) Outly! iMat Fraiche

1 ss Eddik

1 egg

Slik gjør du

Vei opp Melet, og bland det sammen med Sukker og Hjortetakk.

Smelt Smøret forsiktig i en kjele sammen med Sirupen. Slå av platen og tilsett Gryr, iMat Fraiche og rør godt. Tilsett så et sammenvispet Egg, og tilslutt Eddiken.

Hell smør-blandingen over Melblandingen og kna det sammen forsiktig. La deigen stå å hvile en times tid før utkjevling.

Hver Leiv er ca 26 cm i diameter ferdig utkjevlet, men de krymper noe når de stekes.

La Lefsene bli kalde på rist før du stabler dem!

Smør lefsene med sammenblanding melkefritt Smør, sukker og kanel.

Lefsene smøres med en blanding av smør, sukker og kanel.

Vestlandslefse/ Tjukklefse

Her er den opprinnelige oppskriften som jeg fikk av Toril 🙂

Det er servert Vestlandslefse!

Vestlandslefse uten melk, melkeprotein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!