diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Her er oppskrift på en godt utprøvd Tjukklefse / Vestlandslefse uten melk. Passer for melkeprotein-allergikkere og andre som ikke tåler melk.
1 kg Hvetemel
2 kopper Sukker ca 200 g
3 ss Hjortetakk
220 g melkefritt Smør
2 gode ss lys Sirup
3 dl Gryr Matfløte
1 pk (200ml) Outly! iMat Fraiche
1 ss Eddik
1 egg
Vei opp Melet, og bland det sammen med Sukker og Hjortetakk.
Smelt Smøret forsiktig i en kjele sammen med Sirupen. Slå av platen og tilsett Gryr, iMat Fraiche og rør godt. Tilsett så et sammenvispet Egg, og tilslutt Eddiken.
Hell smør-blandingen over Melblandingen og kna det sammen forsiktig. La deigen stå å hvile en times tid før utkjevling.
Hver Leiv er ca 26 cm i diameter ferdig utkjevlet, men de krymper noe når de stekes.
La Lefsene bli kalde på rist før du stabler dem!
Lefsene smøres med en blanding av smør, sukker og kanel.
Her er den opprinnelige oppskriften som jeg fikk av Toril 🙂
Siste kommentarer