diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Det er både sunt og godt med gulrotråkost. Jeg lager den alltid med de små hullene på raspen, slik jeg lærte av min svigermor. Konsistensen i råkosten blir da mer tyggevennlig synes jeg.
Til 2 personer
2-3 gulrøtter – skrelles og finraspes
ca. 1 dl vann, 2 ss sironjuce og 1 liten ss sukker – La det stå en stund å trekke før du rører det ut.
Hell blandingen over gulroten, og vend den raspede gulroten i blandingen. La det gjerne stå å trekke litt før servering, da blir gulrotsaften godt blandet med juicen.
Smaker himmelsk til for eksempel stekt sei.
I Norge vokser det vill gulrot helt nord til Sogn. Den ble dyrket av araberne fra ca år 1000, men den oransje gulroten ble populær i Norden først på 1800-tallet.
Gulroten kan dyrkes stort sett over hele landet, og den er svært næringsrik. Det er betakaroten fra den oransje fargen som omgjøres til A-vitamin når den fordøyes. I tillegg til flere vitaminer inneholder gulrot kalium, jern og fiber.
Siste kommentarer