Gulrotråkost er nydelig til både fisk og kjøtt

Det er både sunt og godt med gulrotråkost. Jeg lager den alltid med de små hullene på raspen, slik jeg lærte av min svigermor. Konsistensen i råkosten blir da mer tyggevennlig synes jeg.

Finrasp og grovrasp

Oppskrift på gulrotråkost

Til 2 personer

2-3 gulrøtter – skrelles og finraspes

ca. 1 dl vann, 2 ss sironjuce og 1 liten ss sukker – La det stå en stund å trekke før du rører det ut.

Hell blandingen over gulroten, og vend den raspede gulroten i blandingen. La det gjerne stå å trekke litt før servering, da blir gulrotsaften godt blandet med juicen.

Smaker himmelsk til for eksempel stekt sei.

Gulrotråkost smaker godt til stekt sei.

Gulrotens historie

I Norge vokser det vill gulrot helt nord til Sogn. Den ble dyrket av araberne fra ca år 1000, men den oransje gulroten ble populær i Norden først på 1800-tallet.

Gulroten kan dyrkes stort sett over hele landet, og den er svært næringsrik. Det er betakaroten fra den oransje fargen som omgjøres til A-vitamin når den fordøyes. I tillegg til flere vitaminer inneholder gulrot kalium, jern og fiber.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!