Pesto av Gulrotgress, smakfult og sunt!

Ja, gulrotgress kan spises, og det inneholder blant annet Betakaroten, Vitamin- C,A, B6 og K, samt Folat, Kalium, Mangan, Tiamin og Niacin, og er derfor super mat. Denne versjonen av Pesto kan brukes både til middag og pålegg på brødskiva. Prøv den også gjerne som dipp til snacks.

NB! Hvis du ikke har alle ingrediensene så bruker du det du har, og finner eventuelt erstatninger. Bruk fantasien og det blir helt sikkert både sunt og godt!

Ingredienser til Pesto

Ca 4 dl grovt oppkuttet friskt Gulrotgress.

1/2 dl Olivenolje

Ca 1 ss nøtter (eks: Valnøtter, Peanøtter, Pinjekjerner eller annet)

1 Hvitløksfedd oppkuttet

Sitronsaft (noen dråper)

1 ss fint opprevet Parmesan

1/2 ts Salt

Pepper etter smak eventuelt Chili

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en beholder og knus dem med Stavmikser, Foodprosessor eller Morter.

Smak til med salt og pepper.

I stedet for Gulrotgress kan du bruke: Ruccola, Grønnkål, Koriander, Persille, Dill, Soltørkede tomater (rød Pesto).

Eller ville urter som: Engkarse, Løvetann blader, Skvalderkål (Tyskerkål) m.m

Gulrotgress i annen mat:

Gulrotgress kan også brukes i mange andre matretter, blant annet suppe og salat.

Oppklipt Gulrotgress over poteter og pasta er mye brukt i andre land.

Her er link til en suppe med Gulrotgress og Spinat:

Tantemat.no Supersuppe

Pesto Grønnsakdipp

Pesto av Gulrotgress

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!