diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Ja, gulrotgress kan spises, og det inneholder blant annet Betakaroten, Vitamin- C,A, B6 og K, samt Folat, Kalium, Mangan, Tiamin og Niacin, og er derfor super mat. Denne versjonen av Pesto kan brukes både til middag og pålegg på brødskiva. Prøv den også gjerne som dipp til snacks.
NB! Hvis du ikke har alle ingrediensene så bruker du det du har, og finner eventuelt erstatninger. Bruk fantasien og det blir helt sikkert både sunt og godt!
Ca 4 dl grovt oppkuttet friskt Gulrotgress.
1/2 dl Olivenolje
Ca 1 ss nøtter (eks: Valnøtter, Peanøtter, Pinjekjerner eller annet)
1 Hvitløksfedd oppkuttet
Sitronsaft (noen dråper)
1 ss fint opprevet Parmesan
1/2 ts Salt
Pepper etter smak eventuelt Chili
Ha alle ingrediensene i en beholder og knus dem med Stavmikser, Foodprosessor eller Morter.
Smak til med salt og pepper.
I stedet for Gulrotgress kan du bruke: Ruccola, Grønnkål, Koriander, Persille, Dill, Soltørkede tomater (rød Pesto).
Eller ville urter som: Engkarse, Løvetann blader, Skvalderkål (Tyskerkål) m.m
Gulrotgress kan også brukes i mange andre matretter, blant annet suppe og salat.
Oppklipt Gulrotgress over poteter og pasta er mye brukt i andre land.
Her er link til en suppe med Gulrotgress og Spinat:
Pesto Grønnsakdipp
Siste kommentarer