diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Her er en oppskrift på tomatsild som jeg har fått etter min bestemor. Oppskriften kan være nærmere 100 år gammel. Faren hennes var fra Sverige, så det er mulig at oppskriften kommer derfra. Jeg har vokst opp med denne silderetten som julespesialitet, men etterhvert begynte vi å lage tomatsild både titt og ofte.
6 kryddersildefileer
1/2 dl tomatpuré
*1/2 dl 7% eddik
1/2 dl olivenolje
1 1/2 dl sukker
2 ts tørket dill
et knivodd pepper
1 stor løk
2 ss vann
2 laubærblad
Rør sammen tomatpuré, olje, eddik og sukker. Tilsett dill og pepper. Finhakk løken og rør den inn. Skjær kryddersilda i pene biter og rør dem forsiktig inn. Fordeles i glass med et laubærblad i hver glass.
Silda bør få stå å godgjøre seg i kjøleskapet et par dager. Men vi klarer ikke å vente så lenge før vi prøvesmaker!!!
Tomatsild smaker ekstra godt på grovt brød.
I Sverige selges Krydderssild i store bokser med 15-16 fileer. Disse boksene er rimelige og gode. Det er også mulig å bruke spekesaltet sild til denne oppskriften. Det gjorde vi før. Opprinnelig stod det soyaolje og spekesild som ingredienser i tomatsild-oppskriften.
Det blir også godt resultat med redusert sukkermengde. Vi bruker av og til under 1 dl sukker.
Siste kommentarer