Tomatsild sunt og fantastisk godt

Her er en oppskrift på tomatsild som jeg har fått etter min bestemor. Oppskriften kan være nærmere 100 år gammel. Faren hennes var fra Sverige, så det er mulig at oppskriften kommer derfra. Jeg har vokst opp med denne silderetten som julespesialitet, men etterhvert begynte vi å lage tomatsild både titt og ofte.

Her er oppskriften på Rikkas tomatsild

Ingredienser

6 kryddersildefileer

1/2 dl tomatpuré

*1/2 dl 7% eddik

1/2 dl olivenolje

1 1/2 dl sukker

2 ts tørket dill

et knivodd pepper

1 stor løk

2 ss vann

2 laubærblad

Rør sammen tomatpuré, olje, eddik og sukker. Tilsett dill og pepper. Finhakk løken og rør den inn. Skjær kryddersilda i pene biter og rør dem forsiktig inn. Fordeles i glass med et laubærblad i hver glass.

Silda bør få stå å godgjøre seg i kjøleskapet et par dager. Men vi klarer ikke å vente så lenge før vi prøvesmaker!!!

Tomatsild på glass.

Tomatsild smaker ekstra godt på grovt brød.

Matjesfilé til tomatsild

Kryddersild

I Sverige selges Krydderssild i store bokser med 15-16 fileer. Disse boksene er rimelige og gode. Det er også mulig å bruke spekesaltet sild til denne oppskriften. Det gjorde vi før. Opprinnelig stod det soyaolje og spekesild som ingredienser i tomatsild-oppskriften.

Det blir også godt resultat med redusert sukkermengde. Vi bruker av og til under 1 dl sukker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!