100 varianter av Havregrøt, spennende nam nam:)

Hver morgen i ukedagene spiser vi havregrøt. Havregrøt er ikke kjedelig!

Jeg blir aldri lei og jeg elsker å lage ulike varianter, «man tager hva man haver». Det er årstiden, markens grøde og hva jeg tilfeldigvis har i matskapet som bestemmer toppingen.

Her legger jeg ut bilder av og til, og målet er 100 ulike varianter.

Havregrøt er det lettvint å lage i mikrobølgeovnen, for da blir det lite oppvask. Jeg lager den rett i tallerkenen, eller i en litt stor ildfast bolle til 2 porsjoner. Det bli lite oppvask, fordi måleskjeen spiser jeg med og desilitermålet brukes bare til rent vann.

Pass på at tallerkenen eller bollen til 2 porsjoner er stor nok, for grøten eser mye mens den koker i mikrobølgeovnen.

Oppskrift

1 porsjon havregrøt, rett i dyp tallerken.

3 toppede ss lettkokte havregryn

ca. 1 ts kruskakli

1,5 dl vann (litt under)

2 min 30 sek i mikrobølgeovn

2 porsjoner havregrøt, kokes i en bolle:

6 toppede ss lettkokte havregryn

2 ts kruskakli

3 dl vann

3 min. i mikrobølgeovn

HAVREGRØT med tilbehør:

Her er variant nummer 100, med Mandler, knust kjeks, Youghurt og Marsipanpynt. Skroll nedover og sjekk ut de andre variantene😄.

99) 1/2 beger Vaniljeskyr røres inn i grøten etter koking, 1 knust Kornmo kjeks, 1 ts Honning, Svisker I biter og Kakepynt.

98) 1ts Sesamfrø blandes i grøten før koking, Peppermynte blad og blomst, Sitronmelisse, Rips, Solbær og dryss av Melis.

97) Noen friske Rips og Solbær, 1 ts Solbærgelé, Kakepynt og Lettmelk.

96) 4 gode ts Yt-Vaniljeyoughurt, Goldfish Hvetesnaks, Gele-topper.

95) Dryss av Valmuefrø og Rosiner, VaniljeSkyr, Rose- kakepynt.

94) 2 knuste Mandelflarn, Nøtteblanding og Gele-topper.

93) 1 ss Tyrkisk Youghurt og 1 ss Blåbærsyltetøy blandes, og toppes med 1/2 AfterEight, 3 Svisker og Mynteblad.

92) Strø av 2 Havreflarn som er knust i en pose, 1 ts Solbærsyltetøy, 3 Svisker og Persilleblad.

91) 1 ss Tyrkisk Youghurt og 2 ts Solbærsyltetøy blandes, toppes med Solbæsyltetøy og frisk Peppermynte.

Havregrøt

90) Honningmelon, Nøtteblanding, Solbærgelé.

89) 1 ss Youghurt Naturell blandes i grøten, Kiwi, Bringebær og Lettmelk.

88) 1 ss Youghurt Naturell og 2 ts Solbærgelé blandes i grøten, Nektarin og 3 Svisker.

87) Sesamfrø, Svisker, Bringebær, Youghurt blandet med Jordbærsyltetøy.

86) 1 ss Kremfløte blandes i grøten etter koking,1/2 ts sukker, Rips og Klementin båter.

85) Toppet med Ritz-kjeks i biter, Solbærgelé og 1 1/2 bit Stratos Salty Caramel.

84) Tyrkisk Yougurt blandet med 2 ts Honning, 1/2 Klementin i biter og hele Solbær.

83) 1 ts Sukker, Kanel, 3 Svisker delt i to, Brunost i små terninger.

82) Knust lyst Knekkebrød, Jordbærsyltetøy, Peanøtter, Svisker og Lettmelk.

81) 2 Klementiner i små biter blandes med grøten, 1 1/2 After Eight og Stemorsblomst.

80) Toppet med Puffet Ris, Stemorsblomst, Svisker og Jordbærsaus blandet med Youghurt Naturell.

79) 1 Klemetin, 1/2 Eple, friske Jordbær og Peppermynteblader.

78) 1 grovt Knekkebrød og 1 ss Youghurt blandes med grøten, toppes med tørket Aprikos og Strødsel.

77) Rørte friske Jordbær og 2 ss oppklipt Sitronmelisse.

76) 1 ss Tyrkisk Youghurt blandet med grøten, Gresskarkjerner, 1 ss Solbærgele og Sesamfrø.

75) Klementiner, Nøtteblanding, Jordbær og Lettmelk.

74) 1/2 Appelsin, salte Peanøtter, stødt Nellik og Helmelk.

73) 2 ss Blåbærsyltetøy og 1 ss Youghurt, knust Knekkebrød med Sesam & Havsalt, toppet med Nøtteblanding.

72) Jordbær, Sukker og Nøtteblanding: Valnøtter, Pecannøtter og Mandler.

71) 1/2 Banan, noen Jordbær og 1 ts Sukker mixes med stavmikser, Sesamfrø, Roseknopp-blader og Aprikos.

70) Rabarbra kokt i Sukkerlake, Gresk Youghurt blandet med knust Banan og Jordbær, Gresskarkjerner.

69) Syrinblomster, Honning, Mango & Pasjonsfrukt Youghurt og Persilleblad.

68) Dryss av Melis, Roseblader, Stemorblomst og Mango Youghurt.

67) 2 ss Mango & Pasjonsfrukt Youghurt røres inn i grøten,1/4 Appelsin,1/2 banan og 1/2 ts små Ingefærbiter.

66) Mjødurtblomst, Rødkløver blomst og blad, 1/4 ts Sukker og litt Fløtemelk.

65) 5-6 store Roseblader, 3 Hvitkløverknopper, 1/4 ts sukker og litt Fløte blandet med vann.

64) 3-4 Jordbær, finkuttede Peppermynteblader, tørkede Mjødurtknopper.

63) 1 ss Gresk Youghurt blandes i grøten når den er ferdig kokt. 1/2 Pære, 3 tørkede Aprikoser og Nuttella.

62) 1/2 Pære, 1 ts frisk Ingefær i små biter, Rabarbrasyltetøy og Lettmelk.

61) 1/2 Eple kokes 3 min. sammen med en 1 ss Peppermynteblader. Siles og has på grøten med litt Lettmelk.

Havregrøt

60) Bland 1 god spiseskje Gresk Yoghurt i grøten når den er ferdig kokt. Gresskarfrø, Rabarbragrøt, finskjært Eple og et dryss av Melis.

59) Bland 1 ss Gresk Youghurt i grøten når den er ferdig kokt. 1/2 Pære, 3 halve druer, 3 Jordbær. Toppet med Lettmelk.

58) Bland 1 ss Nutella og 1 ss Gresk Youghurt I grøten når den er ferdig kokt. Eplebiter av et halvt Eple, 3 Valnøtter og 3 Svisker.

57) Sesamfrø, Rips, Valnøtter, 1 Sviske og Vaniljesaus.

56) Eplebiter, Sesamfrø, Valnøtter, Honning og Lettmelk.

55) Mango, Svisker, Sesamfrø, Valnøtterog Lettmelk.

54) Pekannøtter, Stikkelsbær, Nonstop, dryss av Melis og Lettmelk.

53) Ripsgele, Solbærsaus, Stikkelsbær, Blåbærskyr og Lettmelk.

52) Hakkede Mandler, Kornmo Kjeks, Blåbærskyr, Svisker og Lettmelk.

51) Ripsgele, hakkede Peppermynteblader og Lettmelk.

50) Rips, Browniesbiter og Lettmelk.

49) Hakkede Mandler, Blåbærskyr, Solbærsaus og Lettmelk.

48) Halv Klementin, Gulrotrasp, 3 Svisker i biter og Lettmelk.

47) Halve Stikkelsbær som er førsukret, dryss av tyttebær, lettmelk med en stripe av Solbærsaus.

46) Stikkelsbær, Tyttebær, Solbærsaus, Lettmelk og ett Bringebær.

45) Sesamfrø, Cashewnøtter, Solbærsaus og Melk.

44) Bringebærsyltetøy og Solbærsaus rundt, strø av Sesamfrø og Tyttebær, og et øye av Bringebærbiola.

43) Bringebærsyltetøy, Gresskarkjerner, Ferske Bringebær og Bringebærbiola.

42) Blåbærsyltetøy, Cashewnøtter, Svisker og Lettmelk.

41) Friske bær, Multer, Bringebær, Solbær, Stikkelsbær og Lettmelk.

40) 2 store Plommer, Cashewnøtter og Lettmelk.

39) Blåbærsyltetøy, 2 tørkede Aprikoser, Sviskeyoghurt og Pekannøtter.

38) 1/2 Eple, Kanel, Crème Fraîche og saft av Blåbær, Krekling og Rips.

37) Blåbærsyltetøy, hakkede Valnøtter, tørkede Aprikoser og Lettmelk.

36) Rabarbrasyltetøy, Sukkererter i biter, Appelsin- og Mango-Skyr.

35) Rørte Multer, hakkede Valnøtter og Lettmelk.

34) Rørte Multer og Jordbær, Gresskarfrø, et lett Melisdryss og Havremelk.

33) Rørte Multer, Gryr Kremfløte og et lett dryss Melis.

32) Blåbær, Pekannøtter, Blåbærskyr og lett Melisdryss.

31) Bringebær, hakkede , Cashewnøtter, Akasiehonning og salt karamell-Skyr.

30) Blåbær, Multer, Pecannøtter og Lettmelk.

29) Eplebiter, Kanel, Gulrotrasp(nedlagt i sitron, vann og sukkerdressing), 3 Svisker og Lettmelk.

28) Rørt Jordbær, Svisker, Gresskarkjerner og Havremelk.

27) Rabarbrasyltetøy, Rosiner, 1/2 Appelsin og Lettmelk.

26) Sesamfrø, Rosiner, hakka Mandler (1/2 liten neve) og Biola blåbær.

25) 3 Svisker, 1 tørket Aprikos i biter, SkogsbærYoughurt og ringer av Akasiehonning.

24) 1/2 Eple i biter, Sesamfrø, Kanel og Lettmelk.

23) 1/2 skrelt Eple, Rosiner, Mandler og Lettmelk.

22) 3 Svisker, Kanel, 1 ts Jordbærsyltetøy og Lettmelk.

21) 1/2 Eple i tynne skiver, 3 Svisker i biter, Tyttebærsyltetøy og Lettmelk.

20) Sviske, Aprikos i biter, hakkede Mandler og en blanding av Yoghurt, Biola og litt Fløte.

19) Halve Druer, 3 Svisker usaltede Cashewnøtter og Lettmelk.

18) Ferske sukkrede Jordbær i biter, 1/2 ts knuste Linfrø og Gresskarkjerner og Melk.

17) 1/2 skrelt Eple i biter, Rosiner, knuste Linfrø, hele Cashewnøtter og 2 gode spiseskjeer Skyr.

16) 3 Svisker, 1 ss Blåbærsyltetøy, 5-6 hakkede Paranøtter og Havremelk.

15) 1/2 Banan, 3 Svisker, Jordbærsyltetøy og Lettmelk.

14) 1/2 Eple med skall i tynne skiver, Gresskarfrø, hakkede Mandler, 3 Svisker

13) 2 Ananas ringer, Rosiner, Cashewnøtter og Strødsel og Havremelk

12) 1 Ananasring, Jordbærsyltetøy, 3 Svisker, Blåbærskyr og Lettmelk.

11) Hakkede Mandler, knuste Linfrø, Blåbærsyltetøy og Lettmelk.

10) Rosiner, Blåbærsyltetøy, Strødsel og Vaniljevisp(melkefri).

9) Tynne skiver 1/2 Pære, Cashewnøtter, knuste Linfrø og Vaniljekrem uten melk.

8) 3 Svisker, 3-4 hakkede Paranøtter, Gresskarkjerner og Rismelk.

7) 1/2 Banan, halve Druer og Vanilje-youghurt.

6) 2 ss Rabarbragrøt, Solsikkekjerner, 3 Svisker og Lettmelk.

5) Kanel, Tynne Epleskiver av 1/2 Eple, Svisker i smale skiver , Solsikkekjerner og Vanilje- Youghurt

4) Sukkerlaket Aprikos, 1 Sviske og Skogsbær- Yoghurt.

3) Rabarbrakompott, lett sukret Jordbær og Krem.

2) Blåbær-biola, 3 Svisker, hakkede Cashewnøtter og Blåbærsyltetøy.

1) Sviskeyoghurt i bunnen, 3 Svisker, Gresskarkjerner og Honning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!