diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Fiskesuppe er en matkunst av dimensjoner, og det fins utallige varianter. Fiskekraften i denne suppa er kokt på Kveitebein. Kveitebeinene kokes/ sydes i en time, og siles med finmasket sil. Deretter kokes kraften og reduseres til 1/3. Dersom du ikke har selvlaget kraft, kan du fint bruke fiskebuljong i terninger.
I suppen bruker jeg kjøtt fra Kveitehode og Laks. Kveitehodet har ligget oppdelt i grovsalt i et par dager før jeg koker/syder det i 15 min og deretter renser det.
Oppskriften under er beregnet til 5 personer.
1 stor Løk
5 dl Hvitvin
9 dl fiskekraft
3 dl Kremfløte
3 ss Crème Fraîche
1 stor båt Sitron
3 middels store Gulrøtter
1/2 liten Sellerirot
Noen blader Løpstikke Gressløk og Persille
4 ss Hvetemel og smør til steking
ca 300 g Laksefilè og 300 g Kveitefilè (eller Fiskekjøttet fra en middels stor Kveite).
3 Rist Hvetemelet sammen med 1,5 dl vann i f.eks et syltetøyglass med lokk.
Sil melblandingen over i fiskekraft under omrøring, og kok opp under omrøring.
La Kraften og Melblandingen koke i 5 min.
4 Visp inn Kremfløten og Crème Fraîche, og kok opp.
Tilsett Løk og Vinblandingen, og presset saft av en stor båt Sitron.
Skjær fisken i ca 3×3 cm store skiver, og legg den i kasserollen. Kok opp og sett gryta tilside.
Her er den dagsferske Kveita rett før fileteringa starter.
Siste kommentarer