diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Fiskesuppe er en matkunst av dimensjoner, og det fins utallige varianter. Fiskekraften i denne suppa er kokt på Kveitebein. Kveitebeinene kokes/ sydes i en time, og siles med finmasket sil. Deretter kokes kraften og reduseres til 1/3. Dersom du ikke har selvlaget kraft, kan du fint bruke fiskebuljong i terninger.
I suppen bruker jeg kjøtt fra Kveitehode og Laks. Kveitehodet har ligget oppdelt i grovsalt i et par dager før jeg koker/syder det i 15 min og deretter renser det.
Oppskriften under er beregnet til 5 personer.
1 stor Løk
5 dl Hvitvin
9 dl fiskekraft
3 dl Kremfløte
3 ss Crème Fraîche
1 stor båt Sitron
3 middels store Gulrøtter
1/2 liten Sellerirot
Noen blader Løpstikke Gressløk og Persille
4 ss Hvetemel og smør til steking
ca 300 g Laksefilè og 300 g Kveitefilè (eller Fiskekjøttet fra en middels stor Kveite).
1 Smelt en liten spiseskje Smør i en kasserolle, tilsett finhakket løk og surr den blank på middels varme.
Tilsett Hvithvinen og la det koke inn til det halve.
Sett løken tilside når den er innkokt
2 Skjær opp Gulrot og Sellerirot i Julienneskiver.
Fres Grønnsakene lett i panna, og dryss over knust Løpstikke siste minuttet (hvis du har).
Pass på at grønnsakene ikke blir helt kokt, det skal helst være litt tyggemotstand når suppa er ferdig.
Sett grønnsakene til side.
3 Rist Hvetemelet sammen med 1,5 dl vann i f.eks et syltetøyglass med lokk.
Sil melblandingen over i fiskekraft under omrøring, og kok opp under omrøring.
La Kraften og Melblandingen koke i 5 min.
4 Visp inn Kremfløten og Crème Fraîche, og kok opp.
Tilsett Løk og Vinblandingen, og presset saft av en stor båt Sitron.
Skjær fisken i ca 3×3 cm store skiver, og legg den i kasserollen. Kok opp og sett gryta tilside.
Rør inn Grønnsakene og 3 ss oppkript Gressløk. Smak til med Salt og Pepper.
Serveres med Brød og gjerne litt Persille.
Her er den dagsferske Kveita rett før fileteringa starter.
Siste kommentarer