Nadines smakfulle og enkle Bolognaise

Nadine serverte oss denne deilige Bolognaise med pasta og salat i Marseille høsten 2022.

Nadines deilige Bolonaise kan enkelt varieres i det uendelige. Du kan bruke Timian, Provence-krydder, oregano og/eller Basillikum. Sausen er smakfull, enkel og rask å lage, og selvfølgelig forbedrer den kjøpesaus på glass betraktelig.

Ingredienser til 4 gode porsjoner:

1- 2 store Løk

2 store Hvitløkfedd

1 Buljongterning

Litt Rapsolje og Olivenolje til steking

2 store Tomater

1 ss Tomatpure

1 ts Timian

1-2 ts Provence-krydder eller annet grønt krydder

Ca.1 ts Sukker

Ca 2,5 dl Vann

Smak til med ca 1ts Salt og 1/2 ts Pepper

Ca 4oo-500 g Kjøttdeig/ Karbonadedeig

2 store ss Crème Fraîche /eller melkefritt alternativ: Gryr eller Outly fløte.

1/2 glass Bolognaise saus eller Pastasaus

Dryss over litt Gressløk rett før servering, hvis du har det.

Spagetti eller pastaskruer, og en buljongterning. Pastaen blir ekstra smakfulle hvis den kokes i vann tilsatt en buljongterning.

Parmesan eller annen raspet modnet ost kan stå på bordet til strø.

Framgangsmåte:

Løk og Hvitløk kuttes i små biter og stekes myke sammen med buljongen i en blanding av Rapsolje og Olivenolje.

Skjær tomatene i små biter og stek dem litt sammen med løken.

Ha i Tomatpure, Timian/ Grøntkrydder, Sukker og litt Vann.

Hell Tomatsausen over i en kjele, og la den trekke på svak varme mens du steker Karbonadedeigen.

Kok den gjerne lenger hvis du har tid. Til slutt kan du finkutte sausen med stavmikser, men dette er ikke nødvendig for et godt resultat.

Når Karbonadedeig/Kjøttdeig er gjennomstekt, heller du den over i tomatsausen.

Ha i resten av ingrediensene, Crème Fraîche og Bolognaise saus på glass, og smak til med salt og pepper.

La det koke sammen en stund til passe konsistens.

Sil av buljongvannet på spagettien/pastaen, og rør inn litt olivenolje.

Sett raspet ost på bordet for strø til slutt.

Løkkutter

Løkkutter
Denne løkkutteren fra Clas Olson er veldig praktisk. Den finkutter halv løk på et øyeblikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!