diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Her er oppskriften på en nydelig løkkake. Oppskriften fikk jeg av Kathrin som jobbet hos oss i 2002. Obs! Dette er en middagsrett og ikke en søt kake. I Sør- Tyskland rundt Heidelberg, er det tradisjon å lage Løkkake som serveres til første smak på den nye vinen (nyvin).
Dette er en stor porsjon. Løkkake kan fryses, og da er den enkel å varme opp som en forrett!
Først lager du en pizzadeig for langpanne: _______________
7 dl Hvetemel
1/2 ts Salt
1/2 pose Tørrgjær-
Røres sammen i en bolle. Tilsett:
2 ss OlivenOlje røres ut i 3 dl lunket Vann.
Bland det våte og det tørre til en passe deig. Dryss litt mel over, og sett til heving et lunt sted.
2 kg løk
120 g smør/margarin
200 g bacon
120 g hvetemel
5 egg
1/2 liter rømme/ Crème Fraîche
2 ts Karve
litt salt
2 kg Løk renses,og skjæres opp som vist på bildet. Husk å holde munnen igjen, og å skylle løken i kaldt vann når du har delt den opp i to. Da slipper du å få tårer i øynene 🙂
120 g Smør smeltes i en stor kjele (gjerne 10 liter).
200 g Bacon i terninger stekes lett i smøret, det skal ikke brunes!
Vend løken ofte i gryta, den skal kokes og bli blank og myk, ikke stekes og bli brun!
Når løken er blitt kokt og myk setter du den til side for avkjøling.
Smør et dypt stekebrett. Jeg bruker ofte litt matpapir til dette.
Kna pizzadeigen og kjevle den ut til den passer i formen.
Når løken er blitt litt kald: 120 g Hvetemel siktes i og røres inn.
5 egg røres inn, ett av gangen. Kakk egget i et glass først, så er det lett å ta ut eggeskall.
1/2 liter Rømme
Litt Salt
2 ts Karve
Røres inn og løkfyllet fordeles utover pizzadeigen.
Stekes midt i ovnen 180°- 200° i ca. 45 minutter. Den skal bli litt brun, bare litt.
For en tid tilbake var vi så heldige å få besøk av ungdommer fra andre land. De ble rekrutert via «Willing Workers On Organic Farms WWOOF».
Dette er en fin måte å reise på for ungdom. De arbeider på gården for kost og losji, og blir kjent med kulturen og mennesker der de er.
Her kan du lese om Gardsfrua Lives erfaring med WWOOFing.
Siste kommentarer