diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Her er oppskriften på en nydelig løkkake. Oppskriften fikk jeg av Kathrin som jobbet hos oss i 2002. Obs! Dette er en middagsrett og ikke en søt kake. I Sør- Tyskland rundt Heidelberg, er det tradisjon å lage Løkkake som serveres til første smak på den nye vinen (nyvin).
Dette er en stor porsjon. Løkkake kan fryses, og da er den enkel å varme opp som en forrett!
Først lager du en pizzadeig for langpanne: _______________
7 dl Hvetemel
1/2 ts Salt
1/2 pose Tørrgjær-
Røres sammen i en bolle. Tilsett:
2 ss OlivenOlje røres ut i 3 dl lunket Vann.
2 kg løk
120 g smør/margarin
200 g bacon
120 g hvetemel
5 egg
1/2 liter rømme/ Crème Fraîche
2 ts Karve
litt salt
2 kg Løk renses,og skjæres opp som vist på bildet. Husk å holde munnen igjen, og å skylle løken i kaldt vann når du har delt den opp i to. Da slipper du å få tårer i øynene 🙂
For en tid tilbake var vi så heldige å få besøk av ungdommer fra andre land. De ble rekrutert via «Willing Workers On Organic Farms WWOOF».
Dette er en fin måte å reise på for ungdom. De arbeider på gården for kost og losji, og blir kjent med kulturen og mennesker der de er.
Her kan du lese om Gardsfrua Lives erfaring med WWOOFing.
Siste kommentarer