Sjokoladekake i langpanne er barnas favoritt

Her er oppskrift på en god og velprøvd sjokoladekake i langpanne som er enkel å lage.

Denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne fikk jeg av en dame i Akkarfjord på Sørøya i Finnmark i 1977/78. Jeg har ikke tall på hvor mange jeg har laget, og både barn og voksne elsker den. Kaken er god å fryse ned i passe porsjoner og glasuren holder seg like fint når den tiner opp. Her er også en versjon uten melk og den like god.

Oppskrift med melkfritt alternativ

I oppskriften skriver jeg også melkefrie alternativ og kaken blir like god med disse ingrediensene. Oatly iKaffe og melkefri margarin er fullgode alternativ og «Plamil So free vegan Smooth» er en god vegansk sjokolade som egner seg godt til glasuren.

Sjokoladekake

4 egg og 5 dl sukker – Røres hvitt, (og det betyr lenge og helst med mixmaster).

250 g margarin, med eller uten melk – skal smeltes og has i eggeblandingen.

8 dl hvetemel, 3 toppede teskjeer bakepulver, 3 toppede teskjeer vaniljesukker og 3 spiseskjeer kakao – skal blandes sammen og siktes i eggedosisen.

3 dl melk eller havremelk ( eks: Oatly ikaffe) – spe i røra etterhvert vekselvis med melblandingen.

Kakedeigen fordeles jevnt i en langpanne.

Stekes midt i ovnen ved 180/ 200 grader C i 25 – 30 minutter.

Sjokolade-Glasur

200 g margarin (gjerne melkefri)

ca 150 g sjokolade (eks: Plamil So free vegan Smooth, eller Freia dronningsjokolade)

  • Smelt sjokoladen sammen med smøret i en kjele.

500 g melis

2 ts vaniljesukker

  • Sikt melis og vaniljesukker i smør- og sjoladeblandingen under omrøring.

4 ts pulverkaffe – røres ut i litt over 1/2 dl varmt vann.

  • Rør godt til glasuren er jevn og glatt.
  • Fordel glasuren over kaken etter at den har avkjølt seg litt.
  • Dryss over med kakepyntstrødsel og pynt gjerne med sukkertopper, seigmenn eller lignende. Da blir det «gotterikake» som et av barnebarn mine sa :).
  • Kaken kan også skjæres ut av formen som en bamse eller annet. Bruk fantasien. Voilá!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!