diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne fikk jeg av en dame i Akkarfjord på Sørøya i Finnmark i 1977/78. Jeg har ikke tall på hvor mange jeg har laget, og både barn og voksne elsker den. Kaken er god å fryse ned i passe porsjoner og glasuren holder seg like fint når den tiner opp. Her er også en versjon uten melk og den like god.
I oppskriften skriver jeg også melkefrie alternativ og kaken blir like god med disse ingrediensene. Oatly iKaffe og melkefri margarin er fullgode alternativ og «Plamil So free vegan Smooth» er en god vegansk sjokolade som egner seg godt til glasuren.
4 egg og 5 dl sukker – Røres hvitt, (og det betyr lenge og helst med mixmaster).
250 g margarin, med eller uten melk – skal smeltes og has i eggeblandingen.
8 dl hvetemel, 3 toppede teskjeer bakepulver, 3 toppede teskjeer vaniljesukker og 3 spiseskjeer kakao – skal blandes sammen og siktes i eggedosisen.
3 dl melk eller havremelk ( eks: Oatly ikaffe) – spe i røra etterhvert vekselvis med melblandingen.
Kakedeigen fordeles jevnt i en langpanne.
Stekes midt i ovnen ved 180/ 200 grader C i 25 – 30 minutter.
200 g margarin (gjerne melkefri)
ca 150 g sjokolade (eks: Plamil So free vegan Smooth, eller Freia dronningsjokolade)
500 g melis
2 ts vaniljesukker
4 ts pulverkaffe – røres ut i litt over 1/2 dl varmt vann.
Siste kommentarer