Start dagen med sunn Ingefærshot👍

Her er oppskrift på Ingefærshot som virkelig gir en god start på dagen for kroppen din. Du trenger en blender for å lage Ingefærshot.

Under oppskriften står det informasjon om alle ingrediensene.

Obs Obs

Fersk Gurkmeie avgir mye farge, så følg sikkerhetstipsene for å unngå unødig søl: Bruk helst hansker, og skjær den opp på plastunderlag fordi fargen setter seg fast på trefjøler. Klorin fjerner fargen, hvis du er uheldig og søler.

Ingredienser til Ingefærshot

Ingefærshot

Ingredienser

2 Appelsiner

1 Sitron

1Gulrot

ca. 100 g fersk Ingefær

1 stk. fersk Gurkmeie

1/2 – 1 dl Eplesidereddik

1 ss Honning

5 dl Vann

Slik gjør du

Skrell Appelsin, Sitron og Gulrot, og del opp i ca. 2 cm biter.

Skrap av skallet på Ingefærroten med en kniv, og del den opp i ca 1 cm biter.

Skrell/ Skrap av skallet på Gurkmeien og del opp i små biter

Min Blender er ikke så stor, så jeg kjører halvparten av ingrediensene av gangen i Blenderen.

Sil av, eventuelt først i et Dørslag og deretter igjennom en Finsil.

Sil Ingefærshjot før bruk.

Ingredienser i Ingefærshot

Ingefærrot

Ingefær er et av verdens mest brukte medisinplanter og verdens nest mest brukte krydderplante. Vi vet at Ingefærrot har vært brukt i både India og Kina i over 5000 år. Det indiske navnet på Ingefær -Wabhesaj- betyr Allmennmedisin. Det har også i senere år vært gjordt forsøk som viser effekt av roten.

Noen virkninger av Ingefærrot er: Appetittfremmende, Fordøyelsesfremmende, Kolesterolsenkende, Kvalmedempende, Krampeløsende, Betennelseshemmende med mange fler. Denne roten har så mange egenskaper at det blir vanskelig å fremheve alle her.

Rolv.no har beskrevet roten svært omfattende på denne linken.

Ingefærrot kan du dyrke som potteplanter inne slik. Skjær opp rot med skudd og plant i en potte med jord. Høstes etter ca. 11 md.

Appelsin

Appelsin har et høyt innhold av C- Vitamin. I tillegg inneholder frukten: Kalsium, Kalium, Magnesium, B1- Vitamin og Antioksidanter.

C-Vitamin og Fruktsyrer øker Jernopptaket fra mat.

Mat for helsen- Lege og ernæringsforeningen.

Gurkmeie

Urten styrker Leveren, virker Galledrivende og Gallestyrkende, Kolesterolsenkende, Betennelseshemmende.

Roten har også en rekke gode egenskaper for blodsystemet. På Rolv.no nevnes blant annet at Gurkmeie er: Blodsukkersenkende, Blodfortynnende og Blodtrykksenkende.

Du kan lese mer om urten her.

Sitron

Sitron har et høyt innhold av C-Vitamin, og i tillegg innholder den Vitamin B6, Kalium og Magnesium. C-Vitamin er viktig for å styrke immunforsvaret.

Buddistene ser på Sitronen som en av de tre velsignede fruktene, sammen med Fersken og Granateple. Det er sunt å spise Sitroner blant annet fordi det innholder Sitrusflavonider som styrker blodkarenes vegger og derved er forebyggende i forhold til Åreforkalkning og leging av sår. Se flere egenskaper her:

NRK- Derfor bør du spise Sitron.

EplesideEddik

Det er sunt med Eddik i maten blant annet fordi den bremser opptaket av sukker, og dessuten hemmer den Oksidasjonen av dårlig Kolesterol.

Syrene i Eddiken stimulerer også til økt forbrenning ved at magesyreproduksjonen økes. Eddik har også en antibiotisk effekt og reduserer risiko for infeksjon også i bihulene.

Eddik skal også være gunstig mot Nyreinfeksjon og Nyresten.

Veientilhelse.no

Gulrot

Gulrøtter ble først dyrket i Afganistan for mer enn 2000 år siden. På 1700-tallet ble den Orange Gulroten som vi kjenner til utviklet.

De utrolige helsefordelene med Gulrot- Veien til helse

Gulrot inneholder mye Betakaroten som omdannes til A-Vitamin i kroppen. A-Vitamin er gunstig for hud og syn. I tillegg inneholder Gulrot: C-Vitamin, Vitamin B- 1,3,6 og Folsyre, Kalium, Natrium, Fosfor, Kalsium, Magnesium, Jern, Sink, Jod og Selen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!