diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Her er oppskrift på Ingefærshot som virkelig gir en god start på dagen for kroppen din. Du trenger en blender for å lage Ingefærshot.
Under oppskriften står det informasjon om alle ingrediensene.
Fersk Gurkmeie avgir mye farge, så følg sikkerhetstipsene for å unngå unødig søl: Bruk helst hansker, og skjær den opp på plastunderlag fordi fargen setter seg fast på trefjøler. Klorin fjerner fargen, hvis du er uheldig og søler.
2 Appelsiner
1 Sitron
1Gulrot
ca. 100 g fersk Ingefær
1 stk. fersk Gurkmeie
1/2 – 1 dl Eplesidereddik
1 ss Honning
5 dl Vann
Skrell Appelsin, Sitron og Gulrot, og del opp i ca. 2 cm biter.
Skrap av skallet på Ingefærroten med en kniv, og del den opp i ca 1 cm biter.
Skrell/ Skrap av skallet på Gurkmeien og del opp i små biter
Ingefær er et av verdens mest brukte medisinplanter og verdens nest mest brukte krydderplante. Vi vet at Ingefærrot har vært brukt i både India og Kina i over 5000 år. Det indiske navnet på Ingefær -Wabhesaj- betyr Allmennmedisin. Det har også i senere år vært gjordt forsøk som viser effekt av roten.
Noen virkninger av Ingefærrot er: Appetittfremmende, Fordøyelsesfremmende, Kolesterolsenkende, Kvalmedempende, Krampeløsende, Betennelseshemmende med mange fler. Denne roten har så mange egenskaper at det blir vanskelig å fremheve alle her.
Rolv.no har beskrevet roten svært omfattende på denne linken.
Ingefærrot kan du dyrke som potteplanter inne slik. Skjær opp rot med skudd og plant i en potte med jord. Høstes etter ca. 11 md.
Appelsin har et høyt innhold av C- Vitamin. I tillegg inneholder frukten: Kalsium, Kalium, Magnesium, B1- Vitamin og Antioksidanter.
C-Vitamin og Fruktsyrer øker Jernopptaket fra mat.
Mat for helsen- Lege og ernæringsforeningen.
Urten styrker Leveren, virker Galledrivende og Gallestyrkende, Kolesterolsenkende, Betennelseshemmende.
Roten har også en rekke gode egenskaper for blodsystemet. På Rolv.no nevnes blant annet at Gurkmeie er: Blodsukkersenkende, Blodfortynnende og Blodtrykksenkende.
Sitron har et høyt innhold av C-Vitamin, og i tillegg innholder den Vitamin B6, Kalium og Magnesium. C-Vitamin er viktig for å styrke immunforsvaret.
Buddistene ser på Sitronen som en av de tre velsignede fruktene, sammen med Fersken og Granateple. Det er sunt å spise Sitroner blant annet fordi det innholder Sitrusflavonider som styrker blodkarenes vegger og derved er forebyggende i forhold til Åreforkalkning og leging av sår. Se flere egenskaper her:
NRK- Derfor bør du spise Sitron.
Det er sunt med Eddik i maten blant annet fordi den bremser opptaket av sukker, og dessuten hemmer den Oksidasjonen av dårlig Kolesterol.
Syrene i Eddiken stimulerer også til økt forbrenning ved at magesyreproduksjonen økes. Eddik har også en antibiotisk effekt og reduserer risiko for infeksjon også i bihulene.
Eddik skal også være gunstig mot Nyreinfeksjon og Nyresten.
Gulrøtter ble først dyrket i Afganistan for mer enn 2000 år siden. På 1700-tallet ble den Orange Gulroten som vi kjenner til utviklet.
De utrolige helsefordelene med Gulrot- Veien til helse
Gulrot inneholder mye Betakaroten som omdannes til A-Vitamin i kroppen. A-Vitamin er gunstig for hud og syn. I tillegg inneholder Gulrot: C-Vitamin, Vitamin B- 1,3,6 og Folsyre, Kalium, Natrium, Fosfor, Kalsium, Magnesium, Jern, Sink, Jod og Selen.
Siste kommentarer