diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Med tempurarøre kan du få sprøstekt sei og annen sprøstekt fisk uten å bruke mye smør.
Til 4 porsjoner:
4 ss hvetemel
3 ss maizenamel , (potetmel kan også brukes)
1-2 ts bakepulver
1 ts salt ( varier også gjerne med mer krydder, eks dill, taco krydder, grill krydder m.m)
litt pepper
1 egg
ca 1 dl melk eller havremelk Brørasp eller Panco (anbefalt, fåes i «invandrerbutikker»)
Bland alt det tørre.
Rør sammen egg og melk, før det helles i melblandingen. Rør til røren blir glatt, og la den gjerne stå å hvile litt.
Skyll fisken og del opp i passe biter. Legg fisken på tørkepapir og tørk den godt. Et rent kjøkkenhåndkle kan også brukes.
Dypp bitene i tempurarøren og la den dryppe av litt før den vendes i brødrasp eller Panco (anbefalt, fås blant annet i «innvandrerbutikker»). Bruk gjerne en pølseklype til å flytte fisken over i stekepannen. Stekes på middels varme i litt smør blandet med olje. Det blir garantert sprøtt!
Til stekt sei er det også godt med stekt løk og poteter. Det er ikke nødvendig med saus, men litt remulade smaker himmelsk til.
Varier gjerne med ris, gulrotråkost, dampede grønnsaker eller det du har av grønnsaker kjøleskapet.
Jeg bruker alltid finrasp til gulroten. De rasper har finrasp på en side. Konsistensen på råkosten blir spesielt god å tygge med finrasp, og mer av dressingen trekker inn i gulroten.
Ideen til å bruke denne tempurarøren fikk jeg da jeg lagde sushi og tempura-scampi på Nesøya i Rødøy kommune sammen med en trivelig gjeng sommeren 2021.
Siste kommentarer