diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Sukkerbrød og bløtekake som ikke faller sammen når du tar den ut fra stekovnen, og bunnen kan også brukes til andre pyntede kaker. Her kan man vispe inn siktet mel med miksmaster uten å være forsiktig.
Men obs!!! Det er et triks!
4 egg, 2 dl sukker, 1,5 dl hvetemel, 1 dl potetmel, 1,5 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, Perlesukker og En håndfull Mandler
Saft eller brus til dynking, ,
Fyll: Vaniljekrem, jordbærkrem, multekrem, m.m. Melkefritt alternativ er f. eks. Oatly-Vaniljevisp og Gryr-Kokos og raps. Bruk fantasien, denne kakenbunnen er også fin med marsipanlokk.
TRIKSET ER: Sukker og egg MÅ piske i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 180 grader C.
Gjør klar formen ca 24 cm i diameter.
Stekes på 180 grader C, midt i ovnen i 35-40 minutter.
La kaken stå litt å avkjøle seg i formen på en rist.
Del kaken i to og dynk innsiden av både topp og bunn godt. Bruk en skje til å fordele saften langs kanten og over hele innsiden av kaken. Toppen kan ligge opp ned på et lokk.
Til dynking av kaken: Ca 1,5 dl appelsinsaft (bland den sterk), Fanta, Solo, Sjampanjebrus eller lignende. Kaken blir best hvis den dynkes og pyntes dagen før den skal serveres.
Jeg pisker Oatly-Vaniljevisp, Gryr-Kokos og raps, og 1 ss sukker sammen til krem.
Fyll med det du ønsker! Denne kaken får et lag melkefri- vaniljekrem, et lag jordbærsylttøy og bananskiver og til slutt et lag krem før jeg setter på toppen av kaken.
Resten av kremen bruker jeg til å pynte kanten rundt kaken og barnebarna hjelper med å pynte med bær rundt kanten.
Denne oppskriften på sukkerbrød fikk jeg av en dame som arbeidet på kommunehuset på Krokstadøra på slutten av 80-tallet tror jeg.
Det er mannen min som pleier å lage den, så hos oss går den under navnet Pappas spesial. Før var fyllet inni oftest vaniljekrem, jordbærsyltetøy og bananskiver. Det blir en nydelig krokansmak av mandlene som er stekt i perlesukkeret.
Uten nøttefyllet på toppen kan sukkerbrødet brukes til alle slags bløtekaker.
Voilá!
Siste kommentarer