Sisselˋs- Sukkerbrød og bløtekake alltid vellykket bakst!

Garantert! Sukkerbrødet hever alltid godt.

Sukkerbrød og bløtekake som ikke faller sammen når du tar den ut fra stekovnen, og bunnen kan også brukes til andre pyntede kaker. Her kan man vispe inn siktet mel med miksmaster uten å være forsiktig.

Men obs!!! Det er et triks!

Oppskrift på sukkerbrød og bløtekake

Ingredienser

4 egg, 2 dl sukker, 1,5 dl hvetemel, 1 dl potetmel, 1,5 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, Perlesukker og En håndfull Mandler

Her er bilde av oppskriften på sukkerbrød og bløtekake i oppskriftboka mi
Sukkerbrød som alltid hever godt!

Saft eller brus til dynking, ,

Fyll: Vaniljekrem, jordbærkrem, multekrem, m.m. Melkefritt alternativ er f. eks. Oatly-Vaniljevisp og Gryr-Kokos og raps. Bruk fantasien, denne kakenbunnen er også fin med marsipanlokk.

Fremgangsmåte:

4 egg – Knekk ett av gangen i et glass, så kan du lett fjerne skall hvis det kommer med.
2 dl sukker
for at sukkerbrød og bløtekake skal heve godt er det viktig å piske eggedosisen godt
Pisk egg og sukker lenge!

TRIKSET ER: Sukker og egg MÅ piske i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 180 grader C.

Gjør klar formen ca 24 cm i diameter.

Smør gjerne med melkefri margarin.
Ta 1 ts mel i formen, hold den på skrå og bank utvendig på formen mens du snur den rundt.
Når melet er fordelt, snur du formen på hodet over vasken slik at overskuddet detter ut.
Finhakk en håndfull mandler.
Slik hakker jeg mandler.
Nøtter og perlesukker strøs på toppen av sukkerbrød og bløtekaken er klar til steking
Hell røren i formen, dryss forsiktig over perlesukker og deretter hakkede mandler.

Stekes på 180 grader C, midt i ovnen i 35-40 minutter.

La kaken stå litt å avkjøle seg i formen på en rist.

Del sukkerbrødet med en brødkniv og dynk

Del kaken i to og dynk innsiden av både topp og bunn godt. Bruk en skje til å fordele saften langs kanten og over hele innsiden av kaken. Toppen kan ligge opp ned på et lokk.

Til dynking av kaken: Ca 1,5 dl appelsinsaft (bland den sterk), Fanta, Solo, Sjampanjebrus eller lignende. Kaken blir best hvis den dynkes og pyntes dagen før den skal serveres.

Fyll

Jeg pisker Oatly-Vaniljevisp, Gryr-Kokos og raps, og 1 ss sukker sammen til krem.

Fyll med det du ønsker! Denne kaken får et lag melkefri- vaniljekrem, et lag jordbærsylttøy og bananskiver og til slutt et lag krem før jeg setter på toppen av kaken.

Resten av kremen bruker jeg til å pynte kanten rundt kaken og barnebarna hjelper med å pynte med bær rundt kanten.

Husk å dynke bløtekaken godt før du fyller den med krem og syltetøy

Pappaˋs SPESIAL er Sissels sukkerbrød og bløtekake

Denne oppskriften på sukkerbrød fikk jeg av en dame som arbeidet på kommunehuset på Krokstadøra på slutten av 80-tallet tror jeg.

Det er mannen min som pleier å lage den, så hos oss går den under navnet Pappas spesial. Før var fyllet inni oftest vaniljekrem, jordbærsyltetøy og bananskiver. Det blir en nydelig krokansmak av mandlene som er stekt i perlesukkeret.

Uten nøttefyllet på toppen kan sukkerbrødet brukes til alle slags bløtekaker.

Voilá!

en blanding av sukkerbrød og bløtekake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Content is protected !!