diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Trøffeltang vokser på Grisetang. Den er brunsvart og «skjeggete» og lett gjenkjennelig. Jeg finner den på Nordnesøy. Beste høstetidspunkt er september-oktober. Husk å ikke ta med røttene når du plukker den, fordi da vokser den ikke ut igjen. Du kan bruke en saks og klippe den av, eller rive forsiktig slik at røttene ikke kommer med.
Inni trøffeltangen lever småreker, småkrabber og andre millimeterstore skalldyr, så det er viktig at du skyller tangen godt i rent sjøvann eller ferskvann etter sanking.
Trøffeltangen tørker sakte, den trenger en ukes tid på å tørke i viftetørke.
Jeg legger den i Urtetørka mi og har varme på i 3-4 dager. Deretter tørker den i ytterligere 3-4 dager uten varme. Da bevares smak og aroma godt.
Etter tørking må trøffeltangen renses nøye. Ta ut små biter av gangen, rist på dem, og bruk gjerne pinsett for å fjerne uønskede elementer.
Dette bildet er ikke for å skremme, men for å gjøre deg oppmerksom på å rense tangen nøye. Ikke noe av dette er større enn 1,5 mm.
10 gram Trøffeltang
24 gram Havsalt
Jeg knuste tangen med en stavmikser, men det er også greit å bruke en Foodprosessor. Rør inn saltet, og vips så har du aromatisk Trøffelsalt.
Fyll Trøffeltang på et glass og hell over Rapsolje eller Olivenolje. La det stå å trekke I en 3-6 dager. Sil av tangen, og da har du olje med smak av Trøffel. Trøffeltangen som du siler av kan fryses i små porsjoner og brukes etterhvert.
Trøffeltang har en sterk Umami smak, og den passer spesielt godt til Potet og Eggeretter. Nyderlig også i Pasta, Risotto og til Grønnsaker.
Kamskjell og ulike Fiskeretter kan også piffes opp med Trøffelsmaken .
Her er Trøffeltangsalt drysset på Potetene og servert ved siden av røkt Laks og Spinatsufflé.
Prøv deg fram og nyt den gode trøffelsmaken!
Siste kommentarer