diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Jeg er Mammo, og heter Inger Marie Harstad. Nå har jeg nettopp blitt pensjonist, og vil bruke litt tid på å skrive. Dette er et forsøk på å samle og dele!
I bloggen min skriver jeg om praktiske prosjekter fra hverdagen, oppskrifter og noe historie. Jeg setter også noe søkelys på bærekraftighet.
Vi kan for eksempel reparere klær og ta vare på ting rundt oss. Derfor viser jeg noen teknikker til hvordan vi kan reparere, gjøre om og lage ulike ting selv. Jeg har alltid elsket å bruke fantasien, kreativitet og å arbeide praktisk.
I mange innlegg viser jeg nøye bilde for bilde hva jeg gjør. Ting kan gjøres på 1000-vis av måter, og derfor er undertittelen til bloggen: «Slik kan det også gjøres!».
Hvis du har noen ideer, kommentarer eller tips, så skriv det gjerne inn i kommentarfeltet. Tusen takk!
Nøysomhet er et gammelt utrykk som til tider har vært utskjelt, men jeg mener det er et fint uttrykk.
Det handler om å bruke omigjen, bruke helt opp og å bruke tid på å reparere når noe går i stykker. Kanskje er det på tide å være mer nøysom? Vi kan lære mye av våre forfedre som var eksperter i nøysomhet.
Det er inspirerende for meg hvis bloggen fører til at noen får ideer til å reparere, tar fram synålen eller får lyst til å lage eller lære noe.
Lykke til med dine prosjekter!
Kort om menyen min:
Her legger jeg ut tips og ideer om hvordan man kan reparere, sy om og tilpasse klær til gjenbruk. Å reparere brukt tøy er barekraftig. Endel teknikker lærte jeg av min mor når jeg vokste opp, men ellers er jeg selvlært.
Jeg lager og reparerer også andre ting og driver ofte med ulike prosjekter. Derfor legger jeg ut beskrivelser også på andre ting.
Nå er oppskriftboka mi snart utslitt. Den er klissete, full av mel og arkene er i ferd med å gå ifra hverandre. Derfor vil jeg samle noen av de mest brukte oppskriftene i menyen Matoppskrifter.
Sammen med matoppskriftene skriver jeg ofte litt historie. Hvor og hvem jeg har fått oppskriftene fra, og av og til litt fakta om ingrediensene. Noen oppskrifter forklarer jeg bilde for bilde.
De fleste oppskriftene har jeg fått fra familie og venner. Derfor kommer det oppskrifter fra gamle mattradisjoner i Nordland, Trøndelag, Frankrike.
Tusen takk for ideer og tips!
Flere av oppskriftene mine har jeg gjort om til melkefrie.
I denne bloggdelen samler jeg tips og triks som ikke hører inn under noen av de andre kategoriene. Både nye og gamle ideer som kan gjøre det praktiske hverdagslivet enklere. Det kan være noe jeg eller mannen min har funnet ut selv i løpet av livet, eller smarte ideer hentet fra kjentfolk eller media.
Her legger jeg ut historisk stoff.
Jeg skriver også ned noen spennende, morsomme eller rare historier fra virkeligheten. Det kan være familie-historier fra «gamle dager», «slik gjorde vi det før» eller andre slektshistorer. Noe illustrerer jeg selv, og her legger jeg også ut gamle bilder.
Noen fortellinger om «slik gjorde vi det før» blir det også plass til, sammen med noen betrakninger av tida vi lever i nå.
Her blogger jeg om dyrking av matvekster på Nordnesøy på Helgelandskysten. Denne mikrogården var i forrige århundre stor nok til å fø en familie ved siden av fisket.
Vi har tidligere dyrket urter til te og krydder her, og vi hadde noen sauer og høns. De siste 20 årene er det kun dyrket gress, og utmarka har vært brukt til beite. Tusen takk til de som har driftet jorda!
Nå som jeg er blitt pensjonist vil jeg bruke mer tid på «matauke» .
Det er tydelig at du har mye Ekaasblod. Alt du skriver om er topp interessant for mange av vår slekt inklusive meg selv. Det er sikkert mange tilsvarende slekter der ute som elsker disse jordnære og kunstneriske interesser. Vi trenger å gå tilbake til disse verdier igjen nå og jeg tror det haster!
Så koselig tilbakemelding!🥰 Ja, jeg er stolt av mitt Ekaasblod, og jeg håper noen sider kan være til nytte for andre. De mest populære sidene for tiden er: «Usynlig søm for hånd», «Bak brød i langpanne og få mindre oppvask», og «Hvordan sy inn en genser», og det viser en positiv trend i samfunnet synes jeg.😊