diy sustainable- sånn kan det også gjøres!
Man lærer så lenge man lever! Ja, det er bare noen få år siden sønnen vår lærte oss dette trikset, å fryse kjøttdeig slik. Nå pakker vi alltid kjøttdeig, karbonadedeig og annet på denne måten. Da blir den lettere å stable pakkene i fryseren, og frossenvarene tiner på et blunk når vi tar de opp av fryseren.
Klapp kjøttdeig/karbonadedeig eller annet flatt inni posen, og form den som en sirkel. Da kan pakkene stables oppå hverandre. Du frigjør masse luftplass i forhold til om du skal fryse kjøttdeig ned i kuleformede pakker. Jeg ble overrasket over hvor raskt innholdet tinte når jeg tok det ut av fryseren.
Hvis det er tilbud på varer handler vi gjerne inn i større kvanta. Ofte er det også slik at store forpakninger er billigere en små. Derfor har vi også behov for å pakke om varene slik at det blir mindre porsjoner. Jeg tror vi sparer endel på å handle slik.
Det er også viktig å merke varene med hva det er og dato. Da blir det lettere å holde styr på hva man har, og å bruke opp varene etterhvert.
For en tid tilbake kjøpte vi en kartong med etikettlapper til bruk for å printe etiketter på en skriver. Disse bruker vi til å merke frossenvarer og syltetøyglass. Det er så mange lapper at jeg tror vi har lapper for hele vår levetid…
Siste kommentarer